Доц. Евгени Григоров, зам.-министър на здравеопазването, на посещение в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

Доц. Евгени Григоров, зам.-министър на здравеопазването, на посещение в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

Доц. Евгени Григоров, зам.-министър на здравеопазването, заедно с д-р Елена Борисова, директор на РЗИ гр. Монтана, бяха на посещение в МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана. По време на работната визита бяха инспектирани имунизационния кабинет на лечебното заведение, организацията на дейността на Covid-19 сектора, както и готовността на многопрофилната болница да посрещне третата вълна на епидемията.

„Имаме изключително добрата координация между РЗИ гр. Монтана и МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“, както при насочването и приема на пациенти с Covid-19 инфекция, така и при изпълнението на ваксинационния план на територията на областта.“, сподели д-р Борисова пред зам.-министъра на здравеопазването. 

Ваксинационният кабинет на лечебното заведение е един от най-натоварените в област Монтана, като до момента през него са преминали близо 420 пациента. Зам.-министър Григоров се увери в готовността на болницата да осигури всички необходими ресурси, за да посрещне увеличаващият се брой заразени с инфекцията и желаещите да се ваксинират. 

Сред обсъжданите теми бяха и необходимостта от спазване на всички противоепидемични мерки, както и опцията за разкриване на денонощен ваксинационен кабинет в многопрофилната болница. 

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана: На 23 март 2020 г., МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана излезе със становище, че въпреки липсата на инфекциозно отделение и регистрирани случаи на Covid пациенти в болницата, лечебното заведение и всички медицински лица в него, заявяват своята готовност да застанат на първа линия в битката с Covid-19. В най-кризисните моменти от епидемията, болницата бе единствената в целия регион, която при изискване от 20%, отделя  40% от капацитета си, за да успее не само да приема Covid случаи, но и да осигурява адекватно лечение, с риск сведен до минимум за останалите пациенти и персонала. 

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.