МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана разкрива „Зелени коридори“ за ваксинация срещу Covid-19

МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана разкрива „Зелени коридори“ за ваксинация срещу Covid-19

100% от капацитета на Covid-19 отделението вече е запълнен.

На 27 и 28 март (събота и неделя) 2021 г., от 10:00 до 16:00 ч., МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана разкрива „Зелени коридори“ в своя ваксинационнен кабинет, за всички желаещи да се ваксинират срещу Covid-19. Лекарите споделят, че все повече млади хора, засегнати от вируса, имат нужда от медицински грижи. 100% от капацитета на Covid-19 отделението вече е запълнен, а 17 души са на кислородо терапия. 30-годишен е най-младият пациент приет за лечение в Covid-19 сектора на болницата, а най-възрастният пациент, който се бори с вируса е на 85 години.

Медиците на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана призовават хората да спазват всички противоепидемични мерки, да се грижат за своето здраве и за това на близките си. 

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана: На 23 март 2020 г., МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана излезе със становище, че въпреки липсата на инфекциозно отделение и регистрирани случаи на Covid пациенти в болницата, лечебното заведение и всички медицински лица в него, заявяват своята готовност да застанат на първа линия в битката с Covid-19. В най-кризисните моменти от епидемията, болницата бе единствената в целия регион, която при изискване от 20%, отделя  40% от капацитета си, за да успее не само да приема Covid случаи, но и да осигурява адекватно лечение, с риск сведен до минимум за останалите пациенти и персонала. 

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.