Ученици от II СОУ “Н. Й. Вапцаров” с Коледна изненада за медиците на първа линия от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

Ученици от II СОУ “Н. Й. Вапцаров” с Коледна изненада за медиците на първа линия от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници, учениците от II СОУ “Н. Й. Вапцаров” гр. Монтана изненадаха лекарите от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ с трогателен жест. Децата пристигнаха в болницата заедно със своята преподавателка и поднесоха на медиците ръчно приготвени сладки, на които бе изписано „Благодаря“, както и картички с послание „Вие сте нашите герои“. Лекарите, които ще посрещнат празниците не със семействата си, а грижейки се за пациентите, получиха и прекрасни картини, нарисувани от учениците, в които медицинските лица са представени като ангели с криле. 

„Изключително трогнати сме! За нас този жест означава много. Картините са прекрасни и ще ги закачим по стените на болницата. Децата ни бяха приготвили и питка, защото знаят, че на Бъдни вечер ще сме тук, а не при близките си. Не можем да си представим по-мил жест от този за Коледа!“, споделиха сестрите от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

„Пожелаваме на децата да растат здрави и будни! И да съумеят да съхранят доброта и грижата за другите в сърцата си.“, допълниха още развълнуваните медици.

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана: На 23 март 2020 г. МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана излезе със становище, че въпреки липсата на инфекциозно отделение и регистрирани случаи на Covid пациенти в болницата, лечебното заведение и всички медицински лица в него, заявяват своята готовност да застанат на първа линия в битката с Covid-19. Към днешна дата, болницата е единствената в целия регион, която при изискване за 20%, отделя  40% от капацитета си, за да успее не само да приема Covid случаи, но и да осигурява адекватно лечение, с риск сведен до минимум за останалите пациенти и персонала. 

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.