50% от настанените в Covid-19 сектора на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ са на кислородо терапия

50% от настанените в Covid-19 сектора на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ са на кислородо терапия

Половината от настанените в Covid-19 отделението на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана имат нужда от кислородо терапия. Запазва се тенденцията за падане на възрастовия праг на приетите пациенти, които имат нужда от медицински грижи. След разкритите „Зелени коридори“ на 27 и 28 март 2021 г., общият брой поставени ваксини срещу корона вирус са близо 800, като на 170 души са поставени две дози. 100% от капацитета на Covid-19 отделението вече е запълнен. 

Медиците на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана призовават хората да спазват всички противоепидемични мерки, да се грижат за своето здраве и за това на близките си. 

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана: На 23 март 2020 г., МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана излезе със становище, че въпреки липсата на инфекциозно отделение и регистрирани случаи на Covid пациенти в болницата, лечебното заведение и всички медицински лица в него, заявяват своята готовност да застанат на първа линия в битката с Covid-19. В най-кризисните моменти от епидемията, болницата бе единствената в целия регион, която при изискване от 20%, отделя  40% от капацитета си, за да успее не само да приема Covid случаи, но и да осигурява адекватно лечение, с риск сведен до минимум за останалите пациенти и персонала. 

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.