На 12 май отбелязваме Световния ден на сестринството

На 12 май отбелязваме Световния ден на сестринството

По повод празника на медицинските работници, от Българската Асоциация на Професионалистите по Здравни Грижи (БАПЗГ), регионална колегия, гр. Монтана, връчиха благодарствени грамоти за доказан професионализъм в условията на пандемия на медицинските сестри Ренета Стоянова, Галина Цветкова и Мариела Генова от МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

„Да направиш каквото е възможно, за да върнеш радостта в нечий живот, да подкрепиш болния, когато има най-голяма нужда от внимание и съчувствие, това е същността на избраната от нас професия. Считам, че основната ни задача като професионалисти по здравни грижи е да оказваме квалифицирана помощ на болните, да бъдем в екип с  лекарите в  опазване здравето на нуждаещите се. Вярвам, че пациентите ни получават от нас така необходимите им грижи, внимание, съчувствие и състрадание. Никога не губете кураж и чувството за самоуважение, защото всяка медицинска професия има своите уникални специфики и изисква качества и компетенции, каквито останалите в екипа нямат. Честит празник!“, сподели Ива Григорова от БАПЗГ при връчването на поздравителния адрес до Саша Митова, председател на дружеството към МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана

Благодарствени грамоти бяха връчени и на професионалистите по здравни грижи в отделенията по „Хирургия“, „Нервни болести“, „Физикална и рехабилитационна медицина“, „Кардиология“, (спешен кардиологичен портал), „Ангиографска зала“, „Анестезиология и интензивно лечение“, както и в сектор „Образна диагностика“.

„Скъпи колеги, за мен е чест да Ви наричам така, защото се гордеем, че сте част от екипа на болницата, честит празник! Искам да изкажа признателността си към всеки един от Вас, за цялата сила, за цялата самоотверженост и за цялата всеотдайност, която проявихте през изминалата изключително трудна за всички ни година. Преминахме през критични ситуации, но никога не загубихте най-важното – отдадеността към призванието, което сте избрали, както и отдадеността към пациентите. Благодаря Ви, честит празник!“, сподели Виктор Апостолов, управител на МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана.

За МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана: На 23 март 2020 г., МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана излезе със становище, че въпреки липсата на инфекциозно отделение и регистрирани случаи на Covid пациенти в болницата, лечебното заведение и всички медицински лица в него, заявяват своята готовност да застанат на първа линия в битката с Covid-19. В най-кризисните моменти от епидемията, болницата бе единствената в целия регион, която при изискване от 20%, отделя  40% от капацитета си, за да успее не само да приема Covid случаи, но и да осигурява адекватно лечение, с риск сведен до минимум за останалите пациенти и персонала.

Многопрофилната болница е разположена на 5 000 кв.м. площ, разполага с 5 високотехнологични отделения, разпределени в стационарен и консултативно - диагностичен блок, база от 147 легла и 248 души висококвалифициран персонал. Изключително комуникативната локация, инвестициите в съвременна апаратура и екип на световно ниво, правят МБАЛ „Сити клиник – Свети Георги“ Монтана най-модерната високотехнологична болница в Северозападна България. Лечебното заведение разполага с единственото отделение по „Кардиология“ с III-то ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Кардиология” и ангиографска зала, което е предпоставка пациенти от цялата област, със спешни кардиологични състояния, да получат качествено и навременно лечение. МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ разполага с модерно и високотехнологично оборудване, което гарантира високо качество на предлаганите медицински услуги. Болницата е единствената в цяла България и Югоизточна Европа, която разполага с EchoLaser. Специалистите на МБАЛ „Сити клиник - Свети Георги“ Монтана са и първите родни лекари сертифицирани за пълноправно приложение на иновативната технология, преминали специализирано обучение за безкръвна и микроинвазивна терапия в Бергамо, Италия.